Nie działają efekty

11 lata 6 dni temu #284 przez Dorkass
Nie działają efekty was created by Dorkass
Przykładowy komunikat:

Ze strony podanej w powyższym komunikacie pobrałam aplikację: lxml-3.2.4.win-amd64-py2.7 ale nie mogę jej zainstalować. Aplikacja uruchamia się, klikam dalej i nie ma żadnego postępu instalacji. Po prostu nic się nie dzieje. Poza tym niedawno miałam podobny komunikat i instalowałam już Pythona wg instrukcji z wątku: inkscape-tutorial.pl/forum/potrzebuje-po...pisac-pliku-plt.html . Co mam teraz zrobić?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

11 lata 5 dni temu - 9 lata 10 miesiąc temu #287 przez mPuQ
Replied by mPuQ on topic Nie działają efekty
Standardowo Python instaluje się w C:\PythonXX
a druga wersja jest w katalogu Inka
C:\Program Files (x86)\Inkscape\python\
A na załączniku widać że pliki chcą się instalować gdzie indziej:

Może to jest powodem że nie było postępu w trakcie instalacji bo ten instalator nie widział go.

Ja po tym jak opisywałem instalację Pythona w związku z plikami PLT mam zainstalowane ze trzy wersje w różnych miejscach więc lxml-3.2.4.win-amd64-py2.7 zainstalował mi się bez problemu.
Teraz pytanie jaki efekt Inka wywala ten błąd? Jakbym wiedział to bym sprawdził czy ta instalacja coś dała. :)

mPuQ
Załączniki:

11 lata 5 dni temu #288 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Nie działają efekty
Tak jak w temacie, nie działają efekty. Żaden. Filtry działają a efekty nie.

11 lata 5 dni temu #289 przez mPuQ
Spróbuj tej wersji Inka bo z tego co zauważyłem to ona daje radę tam gdzie nie radzi sobie 0.48.4-1 lub wersji portable .
Inna opcja to zainstalować Inka on nowa bo to że kilka efektów nie działa to jest w nim „normalne” ale, że wszystkie to znaczy, że chyba pora na niego. ;)

mPuQ

11 lata 5 dni temu #290 przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Nie działają efekty
Ja mam w tej chwili wersję 48.4.0. Pobierałam już jakąś wersję deweloperską z Twojego linka ale jakoś w końcu bałam się jej zainstalować. Nie wiem, czy to ta sama bo pierwszy link nie działa, tylko ten do wersji portable. Jak już mam reinstalować, to chciałabym mieć możliwość używania tej siatki przekształceń. To który w końcu mam pobrać?

11 lata 5 dni temu #291 przez mPuQ
Najnowsza wersja deweloperska dla Windows bez obsługi Gradient Mesh - LINK
Wersja deweloperska z Gradient Mesh - LINK
Pobierz oba bo one nie wymagają instalacji w systemie, wystarczy je wypakować i uruchomić. pierwsze uruchomienie może trwać chwilę bo program zapisuje wszystkie pliki konfiguracyjne.

Sprawdziłem linki na Firefoxie i należy użyć PPM i z menu kontekstowego wybrać Zapisz element docelowy jako... bo w przypadku normalnego kliknięcia na link wychodzą krzaki, przeglądarka traktuje archiwum 7zip jako plik tekstowy! :P

Ja na chwile obecną mam w systemie obok siebie trzy Inki, stabilny 0.48, dev, dev z meshem.

mPuQ
Za tę wiadomość podziękował(a): Dorkass

Czas generowania strony: 0.266 s.