- Start
- Forum
- Forum inkscape-tutorial
- Moje prace
- Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig
Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig
- kg_art_design
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
8 lata 7 miesiąc temu #1155
przez kg_art_design
Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig was created by kg_art_design
Dzień dobry
Tak jak w temacie, wrzucam małą prezentacje loga które robiłem dla studia tatuażu Bart's Tattoo wg. wytycznych zleceniodawcy
Wkrótce będę miał swoją stronę www, a na dziś po więcej zapraszam na KGArtDesign Facebook
Tak jak w temacie, wrzucam małą prezentacje loga które robiłem dla studia tatuażu Bart's Tattoo wg. wytycznych zleceniodawcy
Wkrótce będę miał swoją stronę www, a na dziś po więcej zapraszam na KGArtDesign Facebook
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- mPuQ
- Wylogowany
- Moderator
- Nie jestem profesjonalistą, jestem entuzjastą!
8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1156
przez mPuQ
mPuQ
Replied by mPuQ on topic Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig
Dzień dobry!
A co to jest za font?
Jak dla mnie środek jest za ciemny bo patrząc na to z pewnej odległości wszystko zleje się w szarą masę. Może maszynka powinna być jaśniejsza...?
@EDIT
Już mam Tattoo Ink font .
A co to jest za font?
Jak dla mnie środek jest za ciemny bo patrząc na to z pewnej odległości wszystko zleje się w szarą masę. Może maszynka powinna być jaśniejsza...?
@EDIT
Już mam Tattoo Ink font .
mPuQ
Ostatnia8 lata 7 miesiąc temu edycja: mPuQ od.
- DominusX
- Wylogowany
- Moderator
- Dominik z inkscape-tutorial.pl
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 63
8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1157
przez DominusX
Replied by DominusX on topic Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig
No własnie też mi tak coś nie gra w tym logo. jakby każde z innej beczki. Ogólnie niby ok, na witrynie też dobrze się prezentuje, ale cały czas mam wrażenie, że trochę zbyt dosłowne to logo. Adidas nie ma buta, a McDonald hamburgera w logo. Bardziej kojarzy mi się to z firmą krzak typu "MarDźwig", gdzie nazwa bierze się z imienia właściciela i faktu, że pracuje dźwigiem, a w logo dźwig.
@EDIT
O, zobacz co znalazłem:
@EDIT
O, zobacz co znalazłem:
Ostatnia8 lata 7 miesiąc temu edycja: DominusX od.
- kg_art_design
- Autor
- Wylogowany
- New Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
8 lata 7 miesiąc temu #1158
przez kg_art_design
Replied by kg_art_design on topic Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig
A więc tak : odbiorca miał takie właśnie wytyczne co do tego projektu, miała być maszynka i igła w takim właśnie układzie, zgadzam się z oboma komentarzami powinien być większy kontrast między maszynką, a kołem/tłem, co do samej zawartości - tak jak mówiłem, zastosowałem się wytycznych.
Co do tego co znalazłeś DominusX, 1 - całkiem fajne logo i bardzo fajnie ujęta maszynka, czcionka jak widać ta sama (ją też ustalił właściciel studia), nie widziałem wcześniej tego loga, aczkolwiek korzystam ze zdjęć referencyjnych czy szukam inspiracji przeglądając inne loga i nie zamierzam tego ukrywać ale tak jak mówię tego konkretnego akurat nie widziałem, a jeśli chodzi o układ to jest cholernie podobne
ps. sorry za składnię, 1:50, człowiek śpiący już trochę
dzięki za komentarze !
Co do tego co znalazłeś DominusX, 1 - całkiem fajne logo i bardzo fajnie ujęta maszynka, czcionka jak widać ta sama (ją też ustalił właściciel studia), nie widziałem wcześniej tego loga, aczkolwiek korzystam ze zdjęć referencyjnych czy szukam inspiracji przeglądając inne loga i nie zamierzam tego ukrywać ale tak jak mówię tego konkretnego akurat nie widziałem, a jeśli chodzi o układ to jest cholernie podobne
ps. sorry za składnię, 1:50, człowiek śpiący już trochę
dzięki za komentarze !
- Dorkass
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 36
8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1159
przez Dorkass
Replied by Dorkass on topic Logo studia tatuażu - Bart's Tattoo by KGArtDesig
Mało czytelne wg mnie to logo. Ogólnie jakoś tak mało zachęcające do skorzystania z ich usług.
Ostatnia8 lata 7 miesiąc temu edycja: Dorkass od.
Czas generowania strony: 0.315 s.